Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
[the-subtitle]

Louvre Abu Dhabi museum

Na flink wat vertragingen tijdens de bouw fase is het Louvre museum in Abu Dhabi uiteindelijk officieel geopend op 11 november 2017. Het Louvre museum in Abu Dhabi is een zuster museum van het bekende Louvre museum in Parijs en staat in het culturele district van Abu Dhabi op het Saadiyat eiland. Op dit eiland is men momenteel ook druk bezig met de bouw van het Guggenheim Abu Dhabi museum, het Zayed National Museum en een maritiem museum. Als alle musea klaar zijn is dit dus de plek om te zijn als je gek bent van historische en hedendaagse kunst.

Bijzonder gebouw

Het indrukwekkende complex van Louvre Abu Dhabi, dat is overdekt door een koepel van metalen sterren, is ontworpen door Jean Nouvel en bestaat uit maar liefst 55 kleine gebouwen met in totaal 23 verschillende tentoonstellingsruimtes. Het grootste deel van het complex ligt onder de koepel, die een diameter kent van 180 meter. De enorme koepel van het museum weegt 12.000 ton wordt gedragen door slechts vier enorme kolommen, die op een knappe manier zijn verstopt in de onderliggende gebouwen waardoor de gehele koepel lijkt te zweven. Door de bijzondere manier waarop de koepel gebouwd is komt er een “regen van licht” in het museum terecht, aldus de architect.

Het Louvre museum in Abu Dhabi

Copyright image: Louvre Abu Dhabi, Photography: Mohamed Somji

De gebouwen onder de koepel zijn gebouwd volgens traditionele stijlen, maar zijn wel voorzien van de modernste technieken. Vooral op het gebied van ventilatie en energieverbruik is er veel innovatie toegepast, dat mag ook wel aangezien het in de zomer ruim 40 graden kan worden in Abu Dhabi en de kunst en de bezoekers in het museum ten alle tijden koel moet blijven. Op veel foto’s is het gebouw nog niet omringt door water, maar afgelopen maand zijn de damwanden van het droogdok weggehaald en is het museum langzaam “onder water” gezet waardoor het lijkt alsof het gebouw verrijst uit de zee.

Collectie Louvre Abu Dhabi

Abu Dhabi heeft diep in de buidel moeten tasten voor het museum, in totaal is er een half miljard euro betaald voor het gebruik van de naam Louvre en daarnaast is er nog eens 700 miljoen euro uitgetrokken voor de aankoop van kunst, tentoonstellingen en personeel.

De helft van collectie in het museum in Abu Dhabi zal gaan bestaan uit bruiklenen van het Parijse moedermuseum en diverse andere Franse musea. De andere helft van het museum werd de afgelopen 10 jaar door Abu Dhabi zelf gekocht. Deze collectie bestaat inmiddels uit ruim 600 voorwerpen. Alles bij elkaar moet van het nieuwe Louvre museum een “universeel, encyclopedisch museum voor de hele mensheid” maken.

Duurste schilderij van de wereld
Begin december 2017 is bekend gemaakt dat het duurste schilderij van de wereld, de Salvator Mundi van Leonardo da Vinci, in het Louvre Abu Dhabi komt te hangen.

Het schilderij Salvator Mundi was in november 2017 bij het veilinghuis Christie’s in New York voor maar liefst 450 miljoen dollar (382 miljoen euro) van eigenaar verwisseld. Nog nooit eerder werd er zoveel geld voor een schilderij betaald. Volgens The New York Times is de koper van het peperdure schilderij een Saudische prins die bevriend is met hoge kopstukken uit de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten. Hierdoor kan het Louvre in Abu Dhabi het schilderij in bruikleen tonen aan haar bezoekers.

Tickets Louvre Abu Dhabi

De tickets voor het Louvre museum in Abu Dhabi kosten 16 euro per persoon en zijn in het museum bij de kassa te koop of kunnen vooraf via internet gekocht worden via de website van GetYourGuide of Tiqets.com. Betalen kan veilig via iDeal of creditcard in euro’s.

Als je online je tickets voor het Louvre besteld moet je aangeven op welke dag je het museum in Abu Dhabi wilt gaan bezoeken. Het ticket is enkel op die dag geldig. Mensen die slecht ter been zijn kunnen in het museum gratis een rolstoel huren. Ook zijn er gratis kinderwagens te huur. Voor wie zijn foto’s van het Louvre museum direct wilt delen via social media kan gebruik maken van het gratis wi-fi netwerk wat overal in het museum beschikbaar is.

Klik hier om je Louvre tickets online te reserveren

Ticket inclusief transfer vanuit Abu Dhabi
Wil je niet op eigen initiatief naar het Louvre Abu Dhabi museum reizen? Dan kun je via de website van GetYourGuide een ticket voor het museum reserveren inclusief transfer vanuit het centrum van Abu Dhabi naar het museum. De kosten van het ticket inclusief transfer vanuit Abu Dhabi kost 43,50 euro per persoon.

Ticket inclusief transfer vanuit Dubai
Verblijf je in Dubai en wil je graag het Louvre museum in Abu Dhabi bezoeken? Dan is er een ticket beschikbaar inclusief transfer vanuit Dubai naar het Louvre museum in Abu Dhabi. De kosten hiervan bedragen 54 euro per persoon en is inclusief transfer vanaf hotel naar keuze in het centrum van Dubai en een entreeticket voor het Louvre. Je boekt je transfer naar het Louvre museum vanuit Dubai via deze website.

Tour vanuit Dubai naar Louvre en Sheik Zayed Moskee
Wil je vanuit Dubai niet alleen het Louvre Abu Dhabi museum zien maar ook de schitterende Sheik Zayed moskee bewonderen? Dan is de zeven uur durende trip vanuit Dubai de ideale trip voor je. Je boekt de tour vanuit Dubai naar het Louvre en de Sheik Zayed moskee via de website van Tiqets.com voor 79 euro per persoon. De prijs is inclusief Engels sprekende gids en vervoer vanuit Dubai naar Abu Dhabi en terug.

Deze tour is ook te boeken vanuit Abu Dhabi, dat kan via deze link. De kosten bedragen net zoals de tour vanuit Dubai 79 euro per persoon.

Het Louvre museum in Abu Dhabi

Copyright image: Louvre Abu Dhabi, Photography: Mohamed Somji

Openingstijden Louvre Abu Dhabi

Het Louvre Abu Dhabi museum is alle dagen van de week geopend, met uitzondering van maandag. Op zaterdag tot woensdag is het museum geopend van 10 uur in de morgen tot 6 uur ‘s middags. Op donderdag en vrijdag is het museum langer geopend van 10 uur ‘s ochtends tot 10 uur in de avond. De laatste toegang tot het museum is mogelijk tot een half uur voor sluitingstijd.

Het museum cafe heeft afwijkende openingstijden en is van zaterdag tot woensdag geopend van 10:00 uur tot 22:00 uur, de lounge is geopend tot 23:00 uur. Op donderdag en vrijdag is het cafe geopend van 10:00 uur tot 23:00 uur, de lounge sluit op deze twee dagen om middernacht. De boutique van het museum is geopend op zaterdag tot woensdag van 10:00 uur tot 21:00 uur. Op donderdag en vrijdag is de boutique geopend van 10:00 uur tot 23:00 uur.

Kijk voor meer informatie over het nieuwe Louvre museum in Abu Dhabi op www.louvreabudhabi.ae.


Copyright header image: Louvre Abu Dhabi, Photography: Mohamed Somji

Boek je Abu Dhabi excursies en tickets online

Hotel in Abu Dhabi boeken?

 
Powered bij Booking.com

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren